Youth Play

You(th) Play: Финална партньорска среща в София, България

На 23 ноември Мундус България беше домакин на финалната партньорска среща по проекта You(th) Play в София. Срещата, на която присъстваха партньори от Италия, Гърция, Испания и Полша, се фокусира върху анализа и оценката на транснационалното партньорство и крайните резултати от проекта. 

В центъра на вниманието беше играта „Virtual Planet” (Виртуална планета), в чиято основа стои обучението, базирано на игра и цели насърчаването на устойчивото развитие, опазването на околната среда и екологичния начин на живот. Първо тествахме настолната игра и игровите карти, като се уверихме, че QR кодове работят и когато бъдат сканирани, водят до правилните целеви страници, където играчите могат да проверят верните отговори и да получат повече информация относно въпроса, който са изтеглили. В момента бордната игра се предлага само на английски, но скоро ще бъде разпространена на всичките 5 национални езици в местни училища и образователни институции. По-късно тествахме и онлайн версията на играта, оценявайки UI/UX дизайна, скоростта на зареждане и цялостното потребителско изживяване.

С наближаването на края на проекта следващата фаза ще включва мултиплициращи събития на местно ниво във всички страни партньори. Тези събития имат за цел да поканят хората да играят Virtual Planet и да задълбочат разбирането си за въздействието на техните навици върху околната среда. Градовете, които ще бъдат домакини на най-големите мултиплициращи събития, включват София (България), Брюксел (Белгия), Лариса (Гърция), Валенсия (Испания) и Киелце (Полша).

Ще ви държим в течение за развитието на проекта, така че не забравяйте да следите нашия раздел “Новини”. Ако искате да научите повече за проекта или събитията и как да участвате, не се колебайте да се свържете с нас.

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.