Food 4 Thought

Food4Thought: Втора среща на партньорите и предстоящи дейности

В края на март в град Лече, Италия, се проведе втората транснационална среща на консорциума по проекта Food4Thought – инициатива по програма „Еразъм+“, насочена към обучението на младите хора за ползите от градското земеделие. Срещата се проведе в обществения център на CeFAS, в непосредствена близост до зеленчуковата градина на CeFAS, и отбеляза завършването на цялостния пакет за обучение. Този ресурс има за цел да предостави младежите със знания и умения, необходими за започване на пътешествието в градското земеделие, като обхваща всичко – от техники за компостиране до ориентиране в местните разпоредби.

Основна задача в рамките на проекта е разработването на платформа за електронно обучение, чиято цел е да популяризира лесни и увлекателни начини за изучаване на градското земеделие. Платформата, предназначена за начинаещи и практикуващи, ще включва редица интерактивни ресурси, включително 18 видео урока за отглеждане на зеленчуци. С партньорите от различни сфери, които обединяват своя опит, тази платформа е готова да даде възможност на ново поколение градски земеделски производители, като насърчава устойчивостта и ангажираността на общността в градската среда.

В перспектива, предстои стартиране на уебсайта и платформата за обучение Food4Thought. Тези цифрови инструменти ще играят решаваща роля за опростяването на градското земеделие, като го направят по-достъпно за младите хора. Съчетавайки технологиите с традиционните методи на земеделие, Food4Thought има за цел да проправи пътя към едно по-устойчиво бъдеще. Следете дейността ни, докато работим за култивиране на знания, изграждане на общности и насърчаване на положителна промяна.

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.