Cards

Втора транснационална среща на AduGames или как да се създава игра

Тъй като графикът на AduGames наближава своя край, консорциумът от партньори се срещна в София, България, за да обсъди важните неизпълнени задачи, които трябва да бъдат завършени. Основната тема на работния ден беше как да създадем забавна игра за възрастни, която да служи и като средство за обучение. След първоначално обсъждане на нивото на сложност, подходящо за възрастни, и изясняване на критериите, зададени от проекта, екипът обсъди няколко добри идеи, които поставиха основите както на настолната, така и на картовата игра, заложени в проекта. 

 

След като тази основа беше положена, екипът се впусна в продуктивна брейнсторминг работа, като използва подръчни материали в офиса на Мундус – тесте карти, цветни листчета и малко вдъхновение онлайн. До края на срещата създадохме категории за игрите, както и примери и нива на предизвикателства, които биха били подходящи за активното участие на възрастни. Основната същност на създаването на игрите беше да се включи елементът „обучение“ заложен в проекта, което беше трудна задача, когато партньорите се опитаха да го интерпретират поотделно. Благодарение на това, че се събраха в София за втора транснационална среща, обаче, екипът бързо намери разбиране за целите и желаните резултати от игрите. Беше много важно също така да се постигне съгласие за обща идея за трудността на обучение, търсена от възрастните хора, така че игрите да са забавни, но и да изпълняват предназначението си като средство за развитие и научаване на нещо ново.

 

Като цяло, втората международна среща за AduGames беше много продуктивна и бележи значителен напредък в работата по проекта. Всички ние с нетърпение очакваме скоро да споделим създадените от нас игри!

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.