Teacher

DiSCVET: Финална среща по проекта

На 30 март 2023 г. международният консорциум DiSCVET се събра за последен път, за да обсъди проекта. Проектът е към своя край и сме горди да споделим основния резултат от този проект – онлайн платформа за дигитално обучение. 

Основната цел на проекта е да подобри уменията на учителите за цифрова независимост, като им помогне да правят по-интересни уроци и да знаят как да използват интернет в своя полза – безопасно и законно. Преминаването към онлайн преподаване по време на пандемията COVID-19 създаде затруднения на множество учители,, тъй като много от тях бяха принудени да работят с инструменти, които никога досега не са били обучавани как да използват. След като бяха хвърлени в дълбокото, много от тях се справиха, но с по-ниско качество на уроците. Чрез платформата, целта ни е да допълним знанията, които вече имат, и да помогнем да задържат учениците ангажирани по време на часовете, като ги запознаем с видовете авторски права и отворените образователни ресурси.

Миналия четвъртък екипът на DiSCVET се срещна в Никозия, Кипър. Обсъдихме какво сме постигнали и какво още трябва да направим, за да сме сигурни, че този проект ще продължи да съществува. 

Ето защо ви насърчаваме да се регистрирате на нашия уебсайт (https://discvet-hub.eu/login/index.php), особено ако сте учител в училище за професионално образование и обучение. Ще се радваме да чуем вашите отзиви и дали съдържанието, което подготвяхме през последните две години, ви е полезно. 

Можете да намерите проекта ни и в социалните мрежи:


Благодарим на нашите партньори за цялата усилена работа!

  • Innovation Hive
  • Petit Pas
  • Vernian RTI
  • МИИТР Международен институт за прилагане на устойчивия растеж
  • BK Consult GbR
  • BUNDESVERBAND DER TRAGER BERUFLICHER BILDUNG EV

 

Discvet

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.