Player

Sport & NFE: Големият финал

Наближава краят на нашия проект Sport & NFE. С гордост представяме завършения платформата – https://sportandnfe.eu/. Платформата служи като образователен ресурс за това как неформалното образование е свързано със спорта. Разглеждайки го, може да намерите информация за самия проект, но също така и всички резултати, които успяхме да създадем с нашите международни партньори. Целта на проекта е да предостави възможност на спортните учители и треньори да развият своите компетенции относно ролята на неформалното образование в спорта и как може да бъде използване в тяхна полза. 

За да се запознаете с концепцията, направихме кратък курс за самообучение, който обяснява разликите между различните видове образование, особено свързани с областта на спорта. В курса ще намерите и казуси и добри практики, за да използването на тези инструменти. 

В резултатите от проекта, можете да намерите и видеоклипове и интервюта с младежки лидери и обучители, които споделят своя опит с неформалното образование в спорта, което допълнително дава контекст и примери. 

Освен това създадохме наръчник, в който е събрана цялата необходима информация за образованието чрез спорт, допълнен с набор от инструменти, пълни с упражнения, които да опитате. 

На 12 май 2023 г. Мундус България организира международна конференция, за да отбележи края на проекта. Събитието ще се проведе в Дома на Европа в София, България. Конференцията ще бъде водена от компетентни ръководители и обучители в областта на спорта и европейските възможности, като конференцията е разделена на две части: концепция за неформално образование и методология на ЕТМ и възможности за образование и спорт по програма „Еразъм+“. 

Можете да научите повече на нашата страница във Facebook (Сдружение Мундус България) и Instagram (@mundusbulgaria), където публикуваме актуални новини за събитието.

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.