Laptop

You(th) Play: Virtual Planet е вече тук!

Кога за последно играхте игра, която беше забавна, образователна и вдъхновяваща?

С Virtual Planet получавате и трите! Ще изпитате предимствата на обучението, базирано на игри, докато научавате повече за това какво въздействие имат вашите навици, начин на живот и ежедневни избори върху  околната среда. Тази игра ще ви мотивира да бъдете част от промяната за по-устойчиво и екологично бъдеще!

Добрата новина е, че онлайн версията на Virtual Planet е вече тук!

Играйте сега!

Повече за Virtual Planet

Това не е типичната онлайн игра. Това е инициатива, която използва потенциала на обучението, базирано на игри, за да даде възможност както на млади хора, така и на преподаватели да научат повече за опазването на околната среда и тяхната роля в битката срещу изменението на климата.

В основата на това виртуално изживяване лежи динамичен геймплей, който подтиква участниците да се ангажират с критично мислене по отношение на техния отпечатък върху околната среда. По време на играта играчите се впускат в мисия, изправяйки се пред поредица от провокиращи мисли въпроси, които ги принуждават да направят избор, способен да повлияе положително или отрицателно на околната среда. С всяко решение, което вземат, играчите придобиват ценна представа за последствията от своите действия, което прави тази игра въздействащ и образователен инструмент.

Virtual Planet се състои от 6 категории, включващи Туризъм, Екология и екосистеми, Зелени технологии, Отпадъци и индивидуални/колективни действия, Пластмаса и правилно управление на отпадъците, Отговорно потребление и производство.

Можете да започнете да играете от категорията, която най-добре отговаря на вашите интереси, или да се потопите в цялата игра! За да направите играта още по-предизвикателна, можете да изберете опцията „Beat the Clock Mode“ и да покажете най-доброто от себе си, докато се състезавате с времето!

Вашият резултат ще бъде записан в класацията и така ще можете да следите своя напредък.

*Играта ще се предлага на български, гръцки, френски, испански и полски език.

Има и още!

Разработихме и настолна игра, при която участниците напредват на борда с помощта на зарове и игрални фигури. Целта е да бъдете първият, който натрупа 50 точки. Няма ограничение във времето. Когато играч попадне на определени категории, той отговаря на въпрос от тази категория, а друг играч потвърждава отговора, като сканира QR кода, показан на картата.

Нека играят всички!

Физическата игра ще се разпространява в училища, младежки центрове и други учебни заведения. Онлайн играта ще бъде достъпна по всяко време и за всеки с интернет връзка!

Erasmus

Отговорност за тази публикация носи единствено нейният автор. Европейският съюз не носи отговорност за начина, по който се използва съдържащата се в нея информация.